Atenció: El teu navegador no té suport per algunes funcionalitats necessàries. Et recomanem que utilitzis Chrome, Firefox o Internet Explorer Edge.

Aixeta

Notícies i projectes de l'aixeta

  • 126
    Mecenes

Nota de Premsa: L’AIXETA convoca dues beques de suport a la creació

Nota de premsa sobre les beques a la creació, convocatòria de l'Aixeta per finançar creadores i creadors de la plataforma de micromecenatge continu
La plataforma de micromecenatge continu celebra el seu primer any, havent superat les 100 persones creadores
L’Aixeta ha convocat dues beques de suport a la creació, de 500€ i 300€, per a creadores i creadors que cerquen mecenatge a través de la plataforma per poder seguir duent a terme la seva activitat. Poden participar a la convocatòria totes les persones que s’hagin obert una pàgina a aquesta jove plataforma de micromecenatge continu com a molt tard el 31 de març, dos mesos abans de cloure’s el termini indicat per les bases. Aquells que assoleixin els objectius establerts per les bases de la convocatòria entraran al sorteig pel qual es determinarà quines dues persones s'enduen les beques. Concretament, abans del 31 de maig de 2020 els qui vulguin optar a les beques hauran de tenir la seva pàgina oberta des de com a mínim dos mesos, hauran d’haver engrescat a un mínim de 50 mecenes que s’hagin subscrit a la seva pàgina, i hauran de tenir un mínim de 20 publicacions en qualsevol de les variants que ofereix la plataforma (textos, vídeos, àudios, imatges… ).
Un dels compromisos de l’associació Aixeta de promoció cultural era justament redistribuir els beneficis de la plataforma entre la comunitat creadora, per tal de promocionar les creadores i creadors. Amb la convocatòria de les dues beques compleix doncs amb el compromís adquirit i ho fa justament coincidint amb la celebració del seu primer any d’existència. La plataforma es duu a terme com a iniciativa autogestionada amb la participació de quatre dones, des de l’associació sense ànim de lucre liderada per la Liz Castro. L’objectiu és donar suport a projectes que cerquen un microfinançament continu, de manera que mensualment creadores i creadors puguin rebre dels mecenes un ajut, això els permet saber sempre amb quin suport compten per seguir creant. 
A banda de posar en marxa la plataforma com a font de finançament, oberta a totes les iniciatives interessades en el micromecenatge continu, al llarg del 2019 l’Aixeta també ha dut a terme com a projecte propi l’impuls de la publicació en català (amb l’editorial Saldonar) i la creació de l’audiosèrie de l’obra Manual de desobediència civil amb la participació de més de 80 activistes de diferents àmbits (ecologisme, drets civils, feminisme, lluites socials, drets polítics, llengua, etc), presentada en el marc de les Jornades sobre la desobediència civil organitzades per Òmnium Cultural el juliol de 2019.