Atenció: El teu navegador no té suport per algunes funcionalitats necessàries. Et recomanem que utilitzis Chrome, Firefox o Internet Explorer Edge.

Aixeta

Notícies i projectes de l'aixeta

 • 69
  Mecenes

Biografia

L'Associació Aixeta és una associació SENSE ÀNIM DE LUCRE que neix i actua amb l'objectiu de fomentar la cultura i la connexió entre les persones creadores i el seu públic. Per més informació sobre la plataforma llegiu el "Preguntes i respostes", aquí a sota als Enllaços.

La fundadora de l’Aixeta es la Liz Castro. Com a autora de llibres informàtics, ha explicat a la gent com utilitzar les eines tecnològiques. Com a activista, ha vist com la societat catalana s’unia per fer accions molt grans. L’Aixeta, inspirada en Patreon, una plataforma nord-americana, vol ser una evolució natural d’aquests fets anteriors: aprofitar la tecnologia per connectar la gent a fi de crear, donar suport a la creació artística i d’aquesta manera enfortir la democràcia. 

Per tal de gestionar la plataforma, la Liz ha constituït l’Associació Aixeta de promoció cultural amb dues dones emprenedores com a sòcies. D’una banda, Mireia Domènech i Bonet, especialitzada en comunicació corporativa internacional i en gestió cultural, Elena Fonts i Circuns, dissenyadora gràfica, creativa i activista, i Susanna Silva, editora de projectes científics i de divulgació, elabora i gestiona estratègies digitals.

L’equip va començar a treballar en el desenvolupament de la plataforma la primavera de 2018, amb la col·laboració del programador Carles Jové, expert de Ruby on Rails i codi obert, i també músic, que no només veu la necessitat de l’Aixeta sinó que sap crear-la, i també la d'en Joan Riba és el dissenyador que ha fet que la interfície de la plataforma no sigui només atractiva, sinó intuïtiva i engrescadora. 

Si t'agradaria formar part del nostre equip, escriu-nos a [email protected] Hi ha molta feina per fer!

Estadístiques generals

 • 69
  Mecenes
 • 169
  Publicacions
 • 318
  et segueixen