Atenció: El teu navegador no té suport per algunes funcionalitats necessàries. Et recomanem que utilitzis Chrome, Firefox o Internet Explorer Edge.

Aixeta

Notícies i projectes de l'aixeta

 • 126
  Mecenes

Biografia

L'Aixeta és una associació sense ànim de lucre que neix i actua amb l'objectiu de fomentar la creació cultural i la connexió entre els autors i el seu públic. Per a més informació, podeu consultar la secció "Preguntes freqüents" que trobareu al peu de la pàgina.

La fundadora de l’Aixeta es la Liz Castro, que la va posar en marxa a finals del 2019. Com a autora de llibres informàtics, ha explicat a la gent com utilitzar les eines tecnològiques. Com a activista, ha vist com la societat catalana s'unia per fer accions molt grosses. A partir de la primavera del 2023, és el cantautor Cesk Freixas qui assumeix la gestió i la direcció de l’Aixeta, encarant i formalitzant, així, una nova etapa en el si de la plataforma. Cesk Freixas és cantant, poeta i escriptor de cançons. Per la seva faceta d'activista, en les lluites en favor de totes les sobiranies i la defensa del bé comú, i la seva trajectòria professional vinculada a la creació, és un coneixedor expert en els mecanismes, les estratègies i les dinàmiques del micromecenatge, i és també un apassionat de les noves tecnologies, el programari lliure i les eines digitals.

L'Aixeta, inspirada en Patreon, una plataforma nord-americana, vol ser una evolució natural de tot això: aprofitar la tecnologia per connectar les persones d'una manera horitzontal, donar suport a la creació cultural i, d'aquesta manera, reforçar el pensament crític, construint espais de debat.

Estadístiques generals

 • 126
  Mecenes
 • 188
  Publicacions
 • 408
  seguidors