Atenció: El teu navegador no té suport per algunes funcionalitats necessàries. Et recomanem que utilitzis Chrome, Firefox o Internet Explorer Edge.

Aixeta

Notícies i projectes de l'aixeta

 • 103
  Mecenes
 • 490.0
  mensuals
 • 1994.53
  total

Biografia

L'Associació Aixeta és una associació sense ànim de lucre que neix i actua amb l'objectiu de fomentar la cultura i la connexió entre les persones creadores i el seu públic. Per més informació sobre la plataforma llegiu el "Preguntes i respostes", aquí a sota als Enllaços.

La fundadora de l’Aixeta es la Liz Castro. Com a autora de llibres informàtics, ha explicat a la gent com utilitzar les eines tecnològiques. Com a activista, ha vist com la societat catalana s’unia per fer accions molt grans per tal de guanyar la democràcia.  

L’Aixeta, inspirada en Patreon, una plataforma nord-americana, vol ser una evolució natural d’aquests fets anteriors: aprofitar la tecnologia per connectar la gent a fi de crear, donar suport a la creació artística i d’aquesta manera enfortir la democràcia. 

Per tal de gestionar la plataforma, la Liz ha constituït l’Associació Aixeta de promoció cultural amb dues dones emprenedores com a sòcies. D’una banda la Mireia Domènech i Bonet, amb àmplia experiència en comunicació corporativa internacional i gestió cultural, i l'Elena Fonts i Circuns, dissenyadora gràfica, creativa i activista. El principal programador és Carles Jové, expert de Ruby on Rails i codi obert, i també músic, que no només veu la necessitat de l’Aixeta sinó que sap crear-la. En Joan Riba és el dissenyador que ha fet que la interfície de la plataforma no sigui només atractiva, sinó intuïtiva i engrescadora. I la Susanna Silva, editora i coordinadora de projectes científics i de divulgació, elabora i gestiona estratègies digitals. L’equip va començar a treballar en el desenvolupament de la plataforma la primavera de 2018.


Estadístiques generals

 • 103
  Mecenes
 • 490.0
  mensuals
 • 1994.53
  total
 • 107
  Publicacions
 • 198
  et segueixen
Estem en fase Beta. Si tens qualsevol incidència, escriu-nos a info@aixeta.cat