Alert: Your browser does not support full functionality of our app and you may experience certain errors. We recommend that you use Chrome, Firefox or Internet Explorer Edge instead.

Aixeta

The Aixeta BLOG

  • 126
    Subscribers

Newsletter: Arriba la clau de volta de la desobediència civil!

Des de l'Aixeta estrenem la primera audiosèrie per subscripció de Catalunya
Us donem la benvinguda a un nou projecte, una combinació d'activisme, tecnologia i llibre: l'audiosèrie del Manual de Desobediència Civil, escrit per Mark Engler i Paul Engler i llegit en veu alta pels activistes de primera línia en diversos àmbits en territoris de parla catalana. Al setembre serà publicat en català per Edicions Saldonar (en paper i ebook).

Manual de desobediència civil és un llibre que no només repassa les grans lluites no-violentes arreu del món, sinó que també en descriu els seus punts forts i febles. Aquest llibre explica com emprar la no-violència de manera estratègica per reprendre les regnes del poder de la nostra societat i fer que sigui una democràcia real i justa. No n'hi ha prou amb desobeir, també cal guanyar.

A vegades, però, ens costa agafar un llibre de 528 pàgines. I per això hem pensat que seria molt interessant fer-ne una publicació especial, en un format que ja comença a ser comú en altres parts del món però que encara no és gaire habitual a Catalunya: una versió en àudio. A més, hem pensat que els millors narradors i narradores serien justament la gent que és a la trinxera de les lluites de tota mena a tot el territori. Cadascú explicarà una part del llibre amb la seva veu.

Oferirem un episodi de l'audiosèrie cada dia laborable aquí a l'Aixeta, començant demà divendres dia 5 de juliol de 2019 fins a mitjans d'octubre. Avui publiquem en obert el pròleg de la Liz Castro, i demà les dues primeres parts de la introducció, a càrrec de l'Aitana Ralda, estudiant de primer de batxillerat i portaveu de Fridays for Future (organització mundial contra el canvi climàtic) i de l’Arcadi Oliveres, referent de la no-violència i fundador de Justícia i Pau. Presentarem el projecte en el marc de les “Jornades de Desobediència Civil” d’Òmnium Cultural, divendres a les 17:30 al Centre Cultural El Born.

Per tenir accés als episodis futurs del llibre, caldrà subscriure’s a l'Aixeta, aquesta plataforma sense ànim de lucre que facilita la connexió entre projectes creatius i els seus mecenes mitjançant subscripció. La idea és que cadascú de nosaltres podem donar una mica de suport regular i periòdic als projectes del nostre entorn i entre tots finançarem la creativitat de les nostres comunitats. L'audiosèrie del Manual de desobediència civil només és el primer projecte que s'oferirà a la pàgina de l'Aixeta dins la plataforma que encetem per celebrar aquests primers 6 mesos de vida. Esperem també ser un exemple de creació finançada per la comunitat.

Gràcies pel vostre suport i esperem que trobeu interessant i útil aquest projecte!