Atención: Tu navegador no soporta algunas funcionalidades necesarias. Te recomendamos que utilizes Chrome, Firefox o Internet Explorer Edge.

Aixeta

NotIcias sobre aixeta

  • 126
    Mecenas

Newsletter: Arriba la clau de volta de la desobediència civil!

Des de l'Aixeta estrenem la primera audiosèrie per subscripció de Catalunya
Us donem la benvinguda a un nou projecte, una combinació d'activisme, tecnologia i llibre: l'audiosèrie del Manual de Desobediència Civil, escrit per Mark Engler i Paul Engler i llegit en veu alta pels activistes de primera línia en diversos àmbits en territoris de parla catalana. Al setembre serà publicat en català per Edicions Saldonar (en paper i ebook).

Manual de desobediència civil és un llibre que no només repassa les grans lluites no-violentes arreu del món, sinó que també en descriu els seus punts forts i febles. Aquest llibre explica com emprar la no-violència de manera estratègica per reprendre les regnes del poder de la nostra societat i fer que sigui una democràcia real i justa. No n'hi ha prou amb desobeir, també cal guanyar.

A vegades, però, ens costa agafar un llibre de 528 pàgines. I per això hem pensat que seria molt interessant fer-ne una publicació especial, en un format que ja comença a ser comú en altres parts del món però que encara no és gaire habitual a Catalunya: una versió en àudio. A més, hem pensat que els millors narradors i narradores serien justament la gent que és a la trinxera de les lluites de tota mena a tot el territori. Cadascú explicarà una part del llibre amb la seva veu.

Oferirem un episodi de l'audiosèrie cada dia laborable aquí a l'Aixeta, començant demà divendres dia 5 de juliol de 2019 fins a mitjans d'octubre. Avui publiquem en obert el pròleg de la Liz Castro, i demà les dues primeres parts de la introducció, a càrrec de l'Aitana Ralda, estudiant de primer de batxillerat i portaveu de Fridays for Future (organització mundial contra el canvi climàtic) i de l’Arcadi Oliveres, referent de la no-violència i fundador de Justícia i Pau. Presentarem el projecte en el marc de les “Jornades de Desobediència Civil” d’Òmnium Cultural, divendres a les 17:30 al Centre Cultural El Born.

Per tenir accés als episodis futurs del llibre, caldrà subscriure’s a l'Aixeta, aquesta plataforma sense ànim de lucre que facilita la connexió entre projectes creatius i els seus mecenes mitjançant subscripció. La idea és que cadascú de nosaltres podem donar una mica de suport regular i periòdic als projectes del nostre entorn i entre tots finançarem la creativitat de les nostres comunitats. L'audiosèrie del Manual de desobediència civil només és el primer projecte que s'oferirà a la pàgina de l'Aixeta dins la plataforma que encetem per celebrar aquests primers 6 mesos de vida. Esperem també ser un exemple de creació finançada per la comunitat.

Gràcies pel vostre suport i esperem que trobeu interessant i útil aquest projecte!