Alert: Your browser does not support full functionality of our app and you may experience certain errors. We recommend that you use Chrome, Firefox or Internet Explorer Edge instead.

Aixeta

The Aixeta BLOG

  • 126
    Subscribers

Crear en català té premi!

Comencem el Campionat Crea en català
T'has parat mai a pensar quina frase feta en català utilitzes més? Quina és la que més gràcia et fa o aquella que has sentit sempre a casa? Si encara no saps què té a veure això amb el campionat Crea en català posem fil a l’agulla (és que encara no saps de la missa la meitat!)
Des de l'Aixeta volem reivindicar la riquesa de la llengua catalana i les seves expressions tradicionals ben diverses. Un exemple d'aquesta riquesa és la quantitat de frases fetes que inclou i és en això on volem posar l'èmfasi de la competició. Per això, en aquest campionat 24 creadors/-es de l'Aixeta s'inspiraran en elles per crear contingut original i fer-te passar una bona estona. Esperem que cap dels creadors s'hagi quedat en blanc!
Des del 5 de desembre fins al 16, cada dia dos creadors/-es publicaran a les seves pàgines contingut relacionat amb una frase feta catalana i al Twitter de l'Aixeta podràs votar per aquella creació que més t'hagi agradat. Així doncs, ja veus que participar i votar és bufar i fer ampolles!
Les publicacions que més vots hagin obtingut passaran a les següents rondes, que continuaran el 18 de desembre i acabaran amb la gran final que tindrà lloc el 30 de desembre. Com pots veure en el calendari del campionat farem un descans per les dates nadalenques, el 24, 25 i 26 de desembre, perquè puguis gaudir de les neules i el cava tranquil·lament. Perquè ja se sap, el mes de desembre, el mes de les festes!
Ens hi juguem el coll que t'ho passaràs bé. Estigues a l'aguait de les nostres xarxes (Twitter, Facebook i Instagram) i inscriu-te al nostre butlletí per estar informat/-da.
——-

BASES DE PARTICIPACIÓ AL CAMPIONAT “CREA EN CATALÀ A L’AIXETA”

Qui organitza el campionat?
L'associació sense ànim de lucre Aixeta, amb domicili al C/ Maria, 11 (local), 08012, de Barcelona i número identificatiu G67322925, organitza amb finalitat promocional el Campionat “Crea en català a l’Aixeta”, per desenvolupar-se a través d'Internet, exclusiu per a persones que tinguin una pàgina creada a la plataforma Aixeta.cat, d'acord amb el que disposa l'apartat de condicions d’ús
Data d’inici i data de finalització
El campionat s'iniciarà el 5 de desembre i finalitzarà el 30 de desembre de 2020. El període de publicacions serà del 5 de desembre fins el 16 de desembre, ambdós inclosos, mentre que el període de votació serà del 5 de desembre fins al 30 de desembre, exceptuant el 17 de desembre i les nadalenques del 24, 25 i 26 de desembre, que no hi haurà votacions. Les dates de les votacions de les semifinals seran el 27, 28 i 29 de desembre i la final serà el 30 de desembre.
Requisits de participació
Els requisits de participació són els següents:
  • Omplir el formulari de participació abans de les 23:59h del 22 de novembre.
  • Tenir una pàgina com a creador/-a a Aixeta.cat com a mínim durant el període del campionat.
  • El creador/-a ha de publicar el contingut amb el que participa al Campionat a la seva pàgina de l’Aixeta. El contingut ha d'estar en obert, com a mínim mentre estigui participant en el Campionat.
  • El creador/-a es compromet a fer la seva publicació al dia i a l'hora assignada.
  • La publicació ha de ser en català. Si es tracta d’un contingut sense text, la descripció ha de ser en català.
  • La publicació haurà d’estar relacionada o contenir la frase assignada (vegeu l’apartat Mecànica del Campionat).
El total de participants serà de 24 creadors/-es i se seleccionaran segons ordre d’inscripció a través del formulari. 
El tipus de contingut és completament lliure —conte, poema, cançó, guió, sèrie, còmic, il·lustració, opinió i més— sempre que respectin les condicions d’ús pròpies d’Aixeta.cat.

Mecànica del campionat

La mecànica del campionat és la següent: 
El Campionat es dividirà en dues fases: RONDA CLASSIFICATÒRIA i RONDES ELIMINATÒRIES.
La RONDA CLASSIFICATÒRIA es desenvoluparà com segueix:
Cada dia durant la ronda classificatòria hi haurà un enfrontament per una frase feta en català per part de dos contrincants. Cadascú haurà de penjar el seu contingut a la seva pàgina a l’Aixeta entre les 0:01h i les 8h del dia en qüestió. 
A les 8h del matí, al compte de l’Aixeta de Twitter (@AixetaInfo) començarem la votació que durarà fins les 0:00h de la nit. Entre tots animarem a les xarxes social a entrar a les pàgines dels contrincants, mirar els continguts, avaluar la creació a partir de la frase feta, i votar al seu preferit. La publicació més votada passarà a la següent ronda i haurà de mantenir la publicació en obert. Aquesta ronda classificatòria s’iniciarà el 5 de desembre i finalitzarà el 16 de desembre. 
Les RONDES ELIMINATÒRIES es desenvoluparan de la següent manera: 
Les publicacions més votades de la ronda classificatòria passaran a competir entre elles per parelles. Així, durant 10 dies es realitzaran enquestes al compte de Twitter de l’Aixeta (@AixetaInfo), amb el mateix funcionament que en la ronda anterior però en aquest cas la competició serà entre publicacions amb frases diferents. Per tant, per arribar a la final s'hauria de passar per tres rondes i l’eliminatòria final. 
Durant les rondes eliminatòries, el creador/-a no haurà de realitzar cap tasca, més enllà de fer difusió de la competició. Els creadors/-es seran comunicats per correu electrònic si passen o no a la següent eliminatòria, i en cas que sí, quin dia es produirà per tal que puguin fer-ne difusió. 
Aquesta fase s’iniciarà l’18 de desembre i s’acabarà el 30 de desembre, amb excepció del 24, 25 i 26 de desembre. 
Si necessiteu més ajuda, sempre ens podeu contactar directament a [email protected]. Estem a la vostra disposició.
Premis
Els premis consistiran en 200 euros pels dos finalistes i 300 euros pel guanyador/-a. 
Hi haurà també un premi de 100€ al creador/-a que hagi augmentat més el nombre de mecenes durant el període del campionat. Aquest premi no serà acumulable, és a dir, no podrà ser atorgat a un finalista o al guanyador/-a.