Atenció: El teu navegador no té suport per algunes funcionalitats necessàries. Et recomanem que utilitzis Chrome, Firefox o Internet Explorer Edge.

Aixeta

Notícies i projectes de l'aixeta

  • 126
    Mecenes

Newsletter: Aixeta en ruta!

Aixeta en ruta! Encetem gira pel territori i creixement gradual
Aquesta setmana passada vam arrencar una gira amb tres parades inicials per Catalunya, per tal d’explicar pel territori què és l’Aixeta i com pot ajudar a la cultura i la creació d’aquest país. És també la manera de trobar-nos amb associacions i organitzacions, i que les creadores i creadors pugueu plantejar els dubtes, pensar conjuntament en noves idees i millores, etc. Concretament hem estat a Tarragona, Lleida i Girona, tres ciutats al centre de comarques amb un teixit creatiu increïble.  
Properament serem a Barcelona en sessions generals (apunteu-vos l'11 de febrer al vespre, als Lluïsos de Gràcia!) i sectorials (per a escriptors, músics, etc) així com, entre altres, a Vic, Mataró, Sabadell, Terrassa, Tortosa... També incrementarem gradualment la presència de l’Aixeta als mitjans de comunicació, a premsa escrita, digital i àudiovisual. De moment ho hem explicat ja a diversos mitjans locals, entre els quals Tarragona Ràdio, UA1FM o Lleida TV, així com a mitjans especialitzats com ara la revista Esguard, el portal Xarxanet o el bloc de l’expert Valentí Acconcia.
I els mecenes?, potser et preguntes. També serà un creixement gradual. A mesura que ens donem a conèixer com a plataforma i que les creadores i creadors aneu donant a conèixer al vostre entorn de la vostra pàgina, aniràs guanyant visibilitat pública i augmentarà el potencial de mecenes. Cal tenir present que el micromecenatge continu és un concepte totalment nou. Avui en dia tothom està acostumat a fer una aportació puntual en algun projecte de les plataformes de micromecenatge tradicionals. Però recordes com era fa cinc anys? Com que tot plegat era nou  –tot just fa set anys que va néixer Verkami–, va caldre un canvi cultural en la mentalitat dels internautes, com el que vindrà perquè aquest nou sistema de micromecenatge continu (amb microdonacions mensuals) esdevingui habitual. Entre tots podem crear aquesta comunitat. I per tal de fer-la possible, és imprescindible que facis crida entre el teu entorn donant a conèixer la teva nova pàgina a l’Aixeta, creant així entre tots la comunitat de suport que es traduirà en mecenes.

I un apunt abans d’acomiadar-nos: ja ens segueixes als perfils de Twitter, Facebook i Instagram @Aixetainfo? Si ens cites el perfil quan publiquis les teves novetats de l’Aixeta a les diferents xarxes que utilitzes, en podrem fer ressò. Compta amb nosaltres, hi som per ampliar el teu radi de coneixences i arribar a més públic i futurs mecenes! ;-)
Aixeta
29 Gener 2019