Atención: Tu navegador no soporta algunas funcionalidades necesarias. Te recomendamos que utilizes Chrome, Firefox o Internet Explorer Edge.

Aixeta

NotIcias sobre aixeta

  • 126
    Mecenas

La revista LÚDICA i el podcast MOSSEGA LA POMA guanyen les primeres beques a la creació de l’AIXETA

La plataforma de micromecenatge continu acumula 831 mecenatges actius mensuals, que donen 733 persones mecenes actives, i hi interactuen 1.200 usuaris
 
L’Aixeta ha concedit per primer cop les #BequesALaCreació que va convocar la primera setmana de març. Les dues beques de suport a la creació han estat concedides al podcast de tecnologia i ciència  Mossega la poma (beca de 500€) i a la revista de videojocs Lúdica per valor de 300€. El termini per complir amb els requisits acabava el passat 31 de maig de 2020 i ahir al vespre es va retransmetre l’acte de concessió en directe, via el canal d’Instagram @AixetaInfo, fent públics els noms dels qui han resultat guardonats. Hi han pogut participar les creadores i creadors que al llarg dels darrers dos mesos han fet com a mínim 20 publicacions (en format de text, vídeo, àudio i/o imatge) i que a la vegada han engrescat un mínim de 50 mecenes continus.
La plataforma de micromecenatge ha fet així realitat un dels seus compromisos fundacionals: redistribuir els beneficis entre la seva comunitat creadora, per tal de promocionar les creadores i creadors que cerquen micromecenatge. Tot i que el projecte encara no té beneficis reals ni ha recuperat la inversió privada de llançament, quan fa poc més d’un any que es va posar en marxa, l’equip de quatre sòcies ha cregut essencial prioritzar la convocatòria de les beques per tal d’estimular les creadores i creadors que ja confien en la plataforma com a eina alternativa de finançament. Tal com ha destacat la fundadora de l’Aixeta Liz Castro, “aquestes beques s’han pogut convocar sobretot gràcies al suport directe de més de 100 mecenes que aporten directament el seu gota a gota a la nostra plataforma cada mes a través de som.aixeta.cat. Fer-se mecenes de l’Aixeta finançant-la amb el micromecenatge continu beneficia a tota la comunitat creadora a la qual dóna suport”.
L’objectiu a curt i mig termini és seguir desenvolupant i fer créixer la plataforma per tal de convertir la iniciativa en autogestionada, introduïnt millores tècniques per fer-la més competitiva i atractiva de cara als mecenes. A més a més, amb l’objectiu de poder donar un suport personalitzat i fer més eficients les pàgines de micromecenatge que s’hi creen i els seus protagonistes, s’ha reclutat un equip de 6 persones voluntàries més, que aquests dies ja s’estan formant per tal d’oferir acompanyament i assessorament personalitzat a les pàgines que cerquen micromecenatge. La plataforma ja supera els 1200 usuaris i arribarà la setmana vinent a les 130 pàgines de micromecenatge. Avui són 733 persones mecenes actives que financien aquestes pàgines amb 831 mecenatges cada mes.