Alert: Your browser does not support full functionality of our app and you may experience certain errors. We recommend that you use Chrome, Firefox or Internet Explorer Edge instead.

Aixeta

The Aixeta BLOG

  • 130
    Subscribers

Nota de Premsa: #MúsicaAlAixeta! Festival permanent de música per micromecenatge continu


  • 18 músics presenten en bloc la seva nova pàgina de micromecenatge continu per finançar mensualment les seves creacions
  • Mònica Terribas, Mireia Vives i Borja Penalba estrenen noves #ConversesAixeta aquest diumenge 21 de juny, Dia de la Música
 
L’Aixeta llança la campanya #MúsicaAlAixeta activant les pàgines de micromecenatge continu que els propis músics han estat preparant al llarg dels darrers dies per inaugurar-les conjuntament: Gerard Quintana, Cris Juanico, Mazoni, Mireia Vives i Borja Penalba, Cesk Freixas, Xarim Aresté, Andreu Valor, Pau Alabajos, Meritxell Gené, Pol Fuentes, David Caño, El Pony Pisador, Sergi Carós, Marta Margaix - Vorolí, El sobrino del diablo, El dia del sol i Lia Sampai
La plataforma de micromecenatge continu Aixeta inicia el seu segon estiu de vida amb el que es podria considerar un festival permanent de música online. Cada creador anirà penjant periòdicament a la seva pàgina els seus continguts musicals, oferint-los als seguidors, que podran fer-se’n mecenes i donar-los suport mensualment a través d’una subscripció. Aquesta gairebé vintena de músics d’arreu dels Països Catalans s’incorporen en bloc a la plataforma, que ja comptava amb artistes de rock, folk, música popular o clàssica: Duo Puya & Grona, Marc Ferrer, Ivó Jordà, Lluís Romaní, Joan Blau, Pep Bergadà, Jorcx/George Busker, La vella Lola… 
 
MÒNICA TERRIBAS, MIREIA VIVES I BORJA PENALBA ESTRENEN NOVES #ConversesAixeta 
A banda dels propis continguts musicals a l’Aixeta, la plataforma organitza noves #ConversesAixeta per donar veu als músics de #MúsicaAlAixeta. Aquestes converses virtuals s’aniran anunciant i succeint al llarg de l’estiu per Instagram @AixetaInfo i seran principalment entre els propis músics. Aquest diumenge 21 de juny de 2020, coincidint amb el Dia de la Música, a les 12h30, el tret de sortida de les converses serà amb els artistes valencians Mireia Vives i Borja Penalba i la periodista Mònica Terribas.
 La fundadora de l’Aixeta Liz Castro explica el perquè d’aquesta iniciativa que avui es llança amb tants músics alhora: “Hem passat uns mesos de pandèmia molt difícils amb el confinament i el dol de tantes famílies… I els músics no han fallat. Des del primer dia hi van ser. Cantant per a nosaltres, tocant per a nosaltres, sense demanar res a canvi i la ciutadania n’hem gaudit online amb concerts en obert per xarxes. I són professionals que s’han quedat sense espectacles per al gran públic, sense els grans festivals, les gires... Tornaran a l’escenari en viu però serà en petit format durant uns mesos o uns anys. I bé s’han de guanyar la vida, paguen factures com tothom, no es pot viure de fer concerts gratuïtament per sempre. Catalunya té una llarga tradició de mecenatge i d’organització des de la societat civil. Simplement amb aquesta eina tecnològica que vam posar en marxa fa un any i mig ho democratitzem més encara, tant l’accés a la cultura com l’acció de micromecenatge”. 
La creació té un valor. Requereix talent, esforç, temps, recursos. Com tot el que consumim, oi? Doncs si ens agrada el que algú crea, ens en podem fer mecenes per petits imports. A l’Aixeta proposem un micromecenatge per subscripció mensual, gota a gota. I, a canvi, els músics aniran creant i pujant a la seva pàgina nous continguts, amb música, recompenses i moltes sorpreses que descobriran. Són àudios, vídeos, escrits, imatges, dibuixos, partitures… L’Aixeta permet una connexió única, construir una comunitat al voltant dels músics amb qui els fans-mecenes poden interactuar de manera privilegiada. Avui donem la benvinguda a nous músics, però a la plataforma també hi tenim youtubers, poetes, dibuixants, activistes, artistes visuals o escènics, educació, gent que fa creació literària, tecnocientífica, gastronòmica, audiovisual, d’artesania, videojocs, cultura popular, projectes de comunitat… Ja som més de 800 mecenes, que amb 900 mecenatges cada mes financen algunes de les 150 pàgines actives”, afegeix la sòcia de l’Aixeta Mireia Domènech i Bonet.
 
MICROMECENATGE CONTINU: EL GOTA A GOTA QUE REGA LA CREACIÓ A COP DE CLIC
El funcionament de la pàgina de micromecenatge és senzill, hom es pot donar d’alta o de baixa en un parell de clics. A les plataformes de micromecenatge clàssiques, la persona creadora fa una crida per assolir un import determinat durant uns pocs dies per un projecte concret. Lliura les recompenses i la relació amb els mecenes s’acaba. En canvi, el micromecenatge de l’Aixeta es basa en la continuïtat d’aportacions i de creacions, ja que sovint la persona creadora va creant al llarg del temps. Qui tingui interès en la seva obra se subscriu a la seva pàgina, al nivell d’implicació que li interessi, i així n’esdevé mecenes i part de la seva comunitat. Són petites donacions però de manera contínua, gota a gota, que mensualment li proporcionen un coixí econòmic estable. A canvi, a més de gaudir dels continguts, sovint exclusius, la persona que esdevé mecenes no només finança sinó que pot participar del procés de creació, no es limita a obtenir-ne el resultat final com al micromecenatge convencional. Li dóna suport perquè segueixi creant, per poder gaudir del que fa, i per establir-hi una connexió directa. Com a mecenes, hom pot subscriure’s a tantes pàgines com vulgui. 
 
SENSE ÀNIM DE LUCRE I AMB VOLUNTARIAT. OBJECTIU: L’AUTOGESTIÓ
Nascuda a principis de 2019, l’Aixeta és una iniciativa sense ànim de lucre que té per missió promoure i donar suport a la creació en connexió amb la ciutadania. La plataforma ja supera els 1200 usuaris. Està gestionada per l’associació Aixeta de promoció cultural, que tira endavant un equip de 10 persones altruistes i que inverteix els beneficis en la comunitat creadora a través d’iniciatives com les #BequesALaCreació concedides fa dues setmanes. Es proposa a dos anys vista l’objectiu d’assolir l’autogestió, amb el suport del seu propi gruix de mecenes per tal de finançar tota la seva activitat.

 

Comments (0)

Write a comment

Log in with your account or sign up to add your comment.