Alert: Your browser does not support full functionality of our app and you may experience certain errors. We recommend that you use Chrome, Firefox or Internet Explorer Edge instead.

Aixeta

The Aixeta BLOG

  • 126
    Subscribers

Un regal de Píndoles d'Antropologia per al Calendari d'advent 2020 de l'Aixeta

Píndoles d'Antropologia Advent 2020

This video is being processed
Deixa’t atrapar per la mirada curiosa d’en David Berga que, avui, pel Calendari d'advent de l'Aixeta ofereix gratuïtament una píndola sobre una experiència que va viure a Etiòpia. A més, explica el perquè de la seva passió per l'antropologia i la societat. A la seva pàgina hi trobaràs diverses entrevistes al voltant de temes com l'antigitanisme, el body neutral, l'orientalisme o l'etnografia digital.

---
Com a minipíndola us vull fer arribar una experiència personal a Etiòpia: el meu primer encontre fortuït amb l'etnobotànica, una ciència a cavall entre les ciències naturals i les socials que estudia les relacions entre els pobles/cultures i el seu entorn vegetal.

En aquest vídeo d'un minut podeu veure un exemple molt clar d'etnobotànica: camí a una població kunama a l'oest de la regió del Tigré de la mà del meu estimat Girmay Halefom, historiador i cap del departament d'antropologia de la Universitat d'Aksum,  en Kidana (un mestre kunama local) assenyala una planta endèmica de la zona, anomenada bultuc*  (emparentada amb el mill i el sorgo) i  domesticada exclusivament pels kunama amb la qual aquesta ètnia fa la seva pròpia versió de la tradicional injera així com porridge i altres preparats culinaris. 

En Girmay fa de traductor i em posa en context.


(*) transcripció aproximada, no he sabut trobar-ne el nom oficial/popular.