Atenció: El teu navegador no té suport per algunes funcionalitats necessàries. Et recomanem que utilitzis Chrome, Firefox o Internet Explorer Edge.

Aixeta

Notícies i projectes de l'aixeta

  • 126
    Mecenes

Per la creació en català, fem créixer l'Aixeta!

Subscriu-te i fes-te mecenes de la plataforma catalana de micromecenatge continu!

Subscriu-te i fes-te mecenes de l'Aixeta! Ajuda'ns a arribar als 150 mecenes! Fes-te'n mecenes a som.aixeta.cat/ca/subscriptions


La nostra societat té un gran tresor: la cultura catalana. En els darrers anys, hem vist com l’ús del català ha anat minvant, especialment entre les noves generacions. La connexió amb aquests públics s’ha fet cada cop més difícil, i no pas per la manca de qualitat en la creació cultural que es fa als Països Catalans. Els grans altaveus mediàtics que promouen la creació en castellà i en anglès s’han enfortit, especialment amb el boom de les plataformes digitals i les xarxes socials.

Enmig d'aquesta realitat, l'AIXETA va néixer l'any 2019 per donar suport directe als creadors, sense intermediaris. És un instrument de país i al servei de la creació en català: música, lletres, coneixement, art... però també dels projectes socials i l’activisme. Una eina per donar força a la creació, gota a gota. El nostre objectiu? Conscienciar la societat dels beneficis culturals, socials i lingüístics que té fer créixer l’AIXETA. Perquè, de fet, se’n beneficia tothom: no només qui es fa subscriptor d'algun dels projectes que emparem; indirectament, se'n beneficia tota la societat.

Ara, però, us demanem un pas més. Com a AIXETA, volem arribar a tenir 150 mecenes, xifra que ens permetrà poder afrontar les despeses econòmiques (proveïdors digitals, servidors i feines de programació informàtica i disseny gràfic) amb tranquil·litat i conseqüència. Busquem nous mecenes per ajudar-nos a enfortir el projecte de la plataforma catalana de micromecenatge continu, assegurar-ne la seva viabilitat i poder executar les millores que començarem a implementar a partir d’aquesta tardor: sistema d’objectius per als creadors, possibilitat d’habilitar comentaris i m’agrades a les publicacions, sistema d’enquestes, noves convocatòries i beques de suport a la creació en català, nou mecanisme de difusió dels projectes dels creadors de l’Aixeta, i noves seccions.

Ho podrem fer possible amb subscripcions que van des d’1€, 3€ o 5€ mensuals, fins als 10€ o els 25€ al mes. Consolidant l’AIXETA, consolidem els més de 100 projectes culturals i comunicatius que acollim i, amb aquest compromís, fem una crida a nous creadors en català perquè utilitzin l'AIXETA i hi ofereixin els seus continguts, podent-se dedicar a crear encara més gràcies al nostre sistema periòdic d'aportacions i recompenses.

Cal recordar que l’AIXETA, a banda de ser una plataforma catalana, també és una associació sense ànim de lucre. És una de les premisses que ens diferencia de Patreon i que cal tenir en compte. Patreon és un lloc web nord-americà que proposa serveis similars: tot i que és una empresa molt grossa i que ha crescut molt en els darrers anys, no ofereix un tracte de proximitat, ni tampoc algunes de les altres particularitats que tenim a la plataforma catalana, com la construcció de comunitats de mecenes al voltant de la creació de continguts en llengua catalana.

A l’AIXETA no volem dependre de subvencions públiques ni de patrocinis privats d’empreses que busquen rentats d’imatge: apostem per l’AUTOGESTIÓ, la nostra i la dels projectes que ens habiten. Volem seguir fent factible que moltes propostes culturals i comunicatives en català sobrevisquin, establint una connexió entre els autors i el seu públic. Per això, iniciem aquesta campanya: per seguir fent-ho possible!

Per la creació en català, fem créixer l’Aixeta: fes-te'n mecenes!
Ajuda'ns a arribar als 150 mecenes! som.aixeta.cat/ca/subscriptions


Cesk Freixas,
director de l'Aixeta.
aixeta.cat | [email protected]
Aixeta
01 Setembre 2023