Atenció: El teu navegador no té suport per algunes funcionalitats necessàries. Et recomanem que utilitzis Chrome, Firefox o Internet Explorer Edge.

Aixeta

Notícies i projectes de l'aixeta

  • 126
    Mecenes

Mònica Terribas entrevista Mireia Vives i Borja Penalba en el marc de les #ConversesAixeta #MúsicaAlAixeta

Entrevista Mònica Terribas a Mireia Vives i Borja Penalba

Aquest vídeo encara s'està processant
Entrevista Mònica Terribas a Mireia Vives i Borja Penalba “És un canvi de paradigma. Amb contribucions modestes es pot ajudar molt”
Ahir diumenge 21 de juny, en el marc del Dia internacional de la Música, la periodista Mònica Terribas va entrevistar els músics valencians Mireia Vives i Borja Penalba des del canal d'Instagram de l'Aixeta. Van parlar del confinament, de la crisi que suposa per l'activitat pública dels músics, del projecte musical d'aquests dos artistes, i en últim moment, fins i tot de la part bona d'estar tancada a casa un parell de mesos...

Recuperem algunes de les coses que es van dir:

"Hem estat fent concerts confinats i oferint molt, però ens han caigut els 12 bolos previstos. I nosaltres no podem viure de regalar cançons"

"La nostra subscripció més bàsica a l'Aixeta és de 2€, això és com baixar el forn a comprar el pa"

"La clau a l'Aixeta és que pugueu seguir creant de manera sistemàtica, #GotaAGota i genera una comunitat cultural entorn vostre. Si alguna cosa hem estat parlant aquests mesos és que ens hem d'involucrar amb la cultura”

"A diferència de TotSuma, Verkami o Goteo, on tens 40 dies per fer 1 CD, i després tot s'acaba. A l'Aixeta els micromecenes s'involucra en el nostre procés creatiu. Una de les recompenses és aprendre a tocar els acords"

"Amb el micromecenatge de l'Aixeta pot ser molt bonic, perquè hi ha un feedback del públic en el que fas, es crea una relació especial, els involucrem en el que fem. Els creadors i activistes culturals podem col·laborar a la plataforma"

"Com que el sistema és molt precari, com tants altres és molt difícil viure d'això. Hem de reivindicar que la nostra, fer meusica, és una feina"

"Al final la ciutadania hem de veure que tenim una responsabilitat amb la cultura, en la música. Perquè si els artistes no us hi podeu dedicar correctament, al final també se'n ressenteix el producte final, oi?"

"A diferència d'altres països com França, aquí no hi ha un Estatut de l'artista, i no tenim dret a un atur. El sindicat hi està treballant, però ara mateix no tenim els drets dels altres treballadors"

"Només cal mirar com s'està tractant el sector del turisme i el de la música. I també el futbol"

"Pau Alabajos compartia aquella foto dels bars plens l'altre dia, llavors perquè una sala són tancats"

"Estem descobrint l'Aixeta i igual que ens sindiquem pq es defensin els nostres drets i ens subscrivim a publicacions, hem d'anar cap aquí"

"És un canvi de paradigma. Amb contribucions modestes es pot ajudar molt"

"Si no, l'alternativa és regalar música a través de Youtube, però hem de viure" 
 
"A més acabàvem de treure nou disc, engegàvem la gira Ovidi4 en homenatge a Ovidi Montllor... S'ha postposat, però ho hem de reengegar tot"

"Fa uns dies l'ICEC va obrir unes subvencions però necessites 3 llicenciatures, són 20 pàgines per demanar un ajut. Hem desistit. L'Ajuntament de València ha tret ajuts de 3M€ però els han donat per ordre de registre. No s'entén"
"És diferent algú que ha fet el seu matalàs durant una carrera com Maria del Mar Bonet, que viuen una vida espartana sense luxes, i en el seu cas ha estat devastació psicològica no poder fer concerts"
"Tot això que ha passat és una oportunitat x replantejar com vivim. Ha estat suficientment fort com pq entenguem la fragilitat del sistema, però no ha estat prou fort com pq els de dalt es posin les piles per canviar les regles del joc"

"Parlàvem al Racó de Pensar a Catalunya Ràdio amb David Fernàndez i Xavier Antich que ens hem de replantejar com consumim, com vivim la vida, com enfoquem els nostres objectius. La recepta no pot ser la mateixa"

"L'Aixeta és un mitjà idoni per poder obrir un camí nou perquè els músics i creadors puguem avançar i viure del que fem"


Us animem a recuperar el vídeo de tota la conversa! Tornem aviat amb les properes #ConversesAixeta musicals, emmarcades en la campanya #MúsicaAlAixeta engegada aquesta setmana passada!