Atenció: El teu navegador no té suport per algunes funcionalitats necessàries. Et recomanem que utilitzis Chrome, Firefox o Internet Explorer Edge.

Aixeta

Notícies i projectes de l'aixeta

  • 126
    Mecenes

GRÀCIES! (Resultats de les Beques 2023-2024)

Avui, a mode de tancament, volem fer un petit resum amb els resultats de les Beques a la creació 2023-2024.

Benvolguts i benvolgudes, després que hagin passat uns quants dies des de la finalització del concurs, des de l'Aixeta ja podem dir que les Beques a la creació 2023-2024 han sigut un èxit! Avui, a mode de tancament, volem fer un petit resum amb els resultats d'aquesta campanya.

Com bé sabeu, l'Aixeta és una plataforma de micromecenatge continu, la tercera de tot el món en volum de creadors i moviment econòmic (després de les dues plataformes majoritàries del sector, que són propietat de les empreses Patreon i Ko-fi). Aquesta és una dada molt interessant, ja que l'Aixeta es tracta d'una plataforma creada als Països Catalans (proximitat i quilòmetre zero), edificada des de l'ètica d'una associació cultural sense ànim de lucre (repartim i reinvertim constantment els nostres beneficis), i pensada per a donar suport i cobertura a la creació cultural en llengua catalana.

Les Beques a la creació són fruit d'aquesta empenta d'ajudar i repartir tot el que tenim. De moment, encara és poc. Però esperem que, gota a gota, cada vegada sigui més. Hem donat 1.000€ pels nostres creadors i, el que és més important, hem insistit en aquest model de l'economia col·laborativa que és el micromecenatge continu. Hem demostrat, una vegada més, que funciona, i que funciona molt bé. En el termini dels dos mesos i escaig que hem tingut actiu el concurs, cal destacar algunes dades:

  1. Gairebé 350 persones (348, per ser exactes) s'han fet mecenes de 41 dels creadors que acollim a l'Aixeta. Això vol dir que les Beques a la creació no només beneficien als creadors qui hi participen, sinó que hi ha una resposta positiva cap a tot el conjunt de la comunitat creativa.
  2. Tots aquests nous mecenatges es tradueixen en un total de 2.800€ recaptats (2.748€, per ser exactes). Com a dada curiosa, la mitjana de les aportacions de cada mecenes se situa al voltant dels 5€.
  3. Al llarg de les 9 setmanes de concurs, es van registrar a l'Aixeta més de 500 nous usuaris. Molts es van convertir en mecenes, i alguns d'ells únicament en seguidors.
  4. En aquest temps, s'han creat 27 noves pàgines de creador a la nostra plataforma, i les hem validat i activat totes.

Benvinguts i benvingudes al micromecenatge continu. Gràcies per mantenir-vos al costat de la creació, i insistir en seguir obrint la font de la cultura. Visca les Beques a la creació, i visca vosaltres!