Atenció: El teu navegador no té suport per algunes funcionalitats necessàries. Et recomanem que utilitzis Chrome, Firefox o Internet Explorer Edge.

Aixeta

Notícies i projectes de l'aixeta

  • 126
    Mecenes

"Artistas crean en l'Aixeta el 'Patreon' de la música valenciana", al diari Valencia Plaza

El periodista cultural Álvaro G. Devís dedica un reportatge a l'entrada de la música valenciana a l'Aixeta, al diari digital valencià Valencia Plaza. Pau Alabajos, Mireia Vives, Borja Penalba, Andreu Valor, Marta Margaix Vorolí.... Des de la plataforma estem entusiasmades amb l'entrada de tota aquesta creació musical valenciana, el festival permanent de #MúsicaAlAixeta té llavor valenciana i esperem poder ser una plataforma que els ajudi al seu creixement creatiu i de connexió amb el seu públic. 

Ens ha semblat molt interessant l'article, no sempre s'analitza l'Aixeta i les seves possibilitats com ho fa aquest periodista expert. Te'n destaquem un tastet que ens sembla especialment rellevant i et convidem a llegir-lo sencer
Esto tiene un doble rasero: por una parte, horizontaliza el acceso de los creadores y creadoras al sector, que ya no dependen de que “les abran una puerta” porque se la hacen ellos mismos; por otra, la uberización de la economía crea grandes desigualdades entre aquellos proyectos que “triunfan” y otros que, por suerte, talento o marketing, no consiguen hacerse un hueco y acaban regalando el esfuerzo y el dinero a una plataforma multinacional. Estos 25 artistas de música en catalán prueban este modelo con la esperanza de que la gente que escucha se implique en hacer un sector más sostenible, del que vivir y no simplemente mal-sobrevivir.