Atenció: El teu navegador no té suport per algunes funcionalitats necessàries. Et recomanem que utilitzis Chrome, Firefox o Internet Explorer Edge.

Aixeta

Notícies i projectes de l'aixeta

  • 126
    Mecenes

Defensem el campionat, defensem la creació!

Estimats aixetistes:
Primer els fets: algú està intentant rebentar el nostre concurs de Crea en català. Ho trobem increïble i trist. (I una mica absurd!)
L'Aixeta és una associació sense ànim de lucre que fomenta la creació i la creativitat, i per extensió la llibertat d'expressió. Som voluntàries que hi posem moltes hores perquè hi creiem. Creiem en la força de la gent, pensem que tots podem posar de la nostra part perquè la gent creadora pugui tenir els recursos per crear. I pensem que tots en sortim guanyant.
I per això vam pensar que seria divertit fer un concurs, demanant als creadors a l'Aixeta de fer algun contingut al voltant d'una frase feta en català. I la veritat és que han creat coses molt divertides, molt treballades. Us convidem a mirar les creacions que s’han generat durant el concurs, i no el rebombori.
També vam pensar que podíem refiar-nos d'una votació feta per enquesta de Twitter. I aquí ens vam equivocar. El divendres a les 11 de la nit, just abans que s'acabés la votació, vam veure entrar 600 vots de cop. Què havíem de fer? Tots vam veure que era molt estrany. Havíem d'acceptar els resultats dubtosos o el resultat que semblava clar tot el dia? No hi havia una solució ideal. Però el pitjor era que els mateixos concursants quedessin esquitxats, associats amb una votació injusta, quan era claríssim que cap dels dos no hi havia tingut res a veure. No sabem si la persona que ha malmès el nostre concurs, ha pensat el mal que ha fet als concursants, i a l'Aixeta mateixa. Tant mal que un dels concursants va voler renunciar a continuar. Quin greu.
Avui han tornat a actuar. Al matí, de sobte han entrat 600 vots de cop. I ens hem vist obligats a suspendre la votació per Twitter. Però sabeu què? No suspenem tots els nostres intents a promoure la creació en català, i la creació en general. Perquè nosaltres creiem en la força de la gent, creiem que cadascú pot donar una mica per fer possible la creació de tota la gent creativa al nostre voltant. 
A partir d'ara farem les votacions demanant-te que ens envïis un mail a [email protected] (o mitjançant el nostre sistema de correu intern), amb el nom i cognoms, acceptació de la política de privacitat i a qui voten. Comptarem els vots un a un. 
Et convidem a participar-hi. No deixis que ningú malmeti la cultura i la creació. Avui Pere Pèries vs Família Caricú. Demà Revista Lúdica vs El Pony Pisador. I dimarts Jacint Casademont vs Q-Arts Teatre. Vota creació.
L'Equip de l'Aixeta