Atención: Tu navegador no soporta algunas funcionalidades necesarias. Te recomendamos que utilizes Chrome, Firefox o Internet Explorer Edge.

Aixeta

NotIcias sobre aixeta

  • 126
    Mecenas

Cesk Freixas relleva Liz Castro al capdavant de l'Aixeta

El passat 12 de juliol va quedar formalitzat el canvi de batuta: després de 4 anys i mig al capdavant de la plataforma, Liz Castro ha deixat la direcció de l'Aixeta en mans del cantautor Cesk Freixas. L'acord i la formalització es van prendre en assemblea i de forma totalment unànime, tal com marquen els estatuts de l'associació. 
 
Feia setmanes que ambdós ho havien acordat. La voluntat de Liz Castro era passar el testimoni a una persona del sector que pogués donar-li continuïtat amb energies renovades. Cesk Freixas, com a nou president de l'associació, lidera a partir d'ara aquesta nova etapa en el si de la plataforma catalana de micromecenatge continu. Freixas forma part de la família de creadors de l'Aixeta des dels seus inicis, cosa que el converteix en un bon coneixedor del projecte. Tanmateix, la seva experiència en el llançament de diverses campanyes de micromecenatge al llarg dels seus pràcticament 20 anys de trajectòria professional, l'avalen com a expert en els mecanismes i les estratègies de la difusió de continguts culturals, el finançament col·lectiu i la construcció de comunitats de mecenes.

Com a nou director de l'Aixeta, Cesk Freixas remarca que treballarà per consolidar la plataforma, convertint-la en un instrument de país, que donarà suport i eines als projectes culturals i comunicatius que fan feina per la llengua i la cultura pròpia dels Països Catalans. Un dels eixos principals d'aquesta nova etapa serà el treball per assolir la plena autogestió de l'Aixeta. Freixas aposta per aquesta estratègia, per convertir la plataforma en un espai independent, i que doni cobertura als projectes que acull sense dependre ni de subvencions públiques ni d'aportacions d'empreses privades.

En aquest nou impuls, l'Aixeta es prepara per habilitar noves funcionalitats i implementar moltes millores. Per tal d'assegurar-ne la seva viabilitat econòmica, l'Aixeta es reivindica com el referent del micromecenatge continu a casa nostra, creixent de forma sostenible, fent una crida a les propostes culturals i comunicatives fetes en català per tal que utilitzin les eines de la plataforma i, d'aquesta manera, s'enforteixin el conjunt de comunitats de mecenes.
 
Aviat en tindreu més notícies, perquè aquest nou impuls de l'Aixeta es farà visible a partir de l'1 de setembre, amb novetats i campanyes per arribar encara més lluny! Comptem amb vosaltres!
Aixeta
30 agosto 2023